Tervetuloa taloon

Kruununvoudin talo on Kokkolan keskustassa sijaitseva kulttuurihistoriallisesti arvokas perinne miljöö. Kokkolan Maa- ja kotitalousnaiset ovat hoitaneet Kruununvoudin talon vuokraustoimintaa huhtikuusta 2015 lähtien ja kauttamme hoituvat tarjoilut erilaisiin tarpeisiinne. Talossa on kaksi eri salia, joista toinen on juhlallisempi ja toinen perinteikkäämpi puoli. Historiaa henkivä talo tarjoaa upeat puitteet mm. erilaisille perhejuhlille, kokouksille tai pienimuotoisille kulttuuritapahtumille. Parhaimmillaan Kruununvoudin talo on alle 50 hengen tilaisuuksissa.

 

Tarinoita Kruununvoudin talon mielenkiintoisesta historiasta

Kruununvoudin talolta löytyy historiaa ja elämää liki 350 vuoden ajalta. Kruununvoudin talossa voi kuulla tarinan mm. talon rakentaneen entisen Kokkolan vallesmanni Willinghusenin lyhyestä, mutta sitäkin värikkäämmästä virkakaudesta kruununvoutina, sekä talon kellariin kätkeytyneestä salakäytävästä. Talossa on asunut useita valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin vaikuttaneita sukuja.  Niiden toimista ja elämästä kerromme kiehtovia tarinoita, joiden siivittäminä kuulija voi ajatuksissaan siirtyä aina vuosisatojen taakse. Mielenkiintoista on myös tietää, miten J.V. Snellman ja Sakari Topelius ovat liittyneet talon asukkaiden elämään. Lisäksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kruununvoudin talon pelastuminen uhkaavalta purkutuomiolta eri tapahtumavaiheineen on myös tarina itsessään.

Yhteydenotot

Maa- ja kotitalousnaiset

Niina Vihelä puh. 043 825 4281

niina.vihela@maajakotitalousnaiset.fi

Tilavuokrat Kruununvoudintalolla, kun meiltä tulee myös tarjoilu.

Arkipäivisin:

tilavuokra < 3 tuntia, 70 eur (1/2 taloa), (ma-pe klo 16) tilavuokra 1/2 taloa,  koko päivän 150 eur tilavuokra koko talo, koko päivän 230 eur

Viikonloppuisin:

tilavuokra koko talo, 1 päivä (esim. pelkkä lauantai tai sunnuntai), 370 eur tilavuokra koko talo, 2 päivää (esim. häät / kihlajaiset / syntymäpäiväjuhlat), 570 eur pienemmät tapahtumat 60 eur / h (alk. pe ilta klo 16)

Hinnat sisältävät alv 14 % / 24%.

Jos haluat vuokrata pelkän talon, niin vuokraan lisätään 40 € / tunti. Sisältää 1 henkilön tarjoilutyön.

Kuvakollaasi Kruununvoudintalon tilaisuuksista ja tapahtumista: