Kruununvoudintalolla tavataan…

Maa- ja kotitalousnaiset aloittivat toimintansa nostalgisella Kruununvoudintalolla (os. Kaarlelankatu 43, Kokkola) huhtikuun 2015 alussa. Kruununvoudintalo antaa upeat puitteet erilaisille juhla- ja kokoustapahtumille, perinnepäiville sekä elämysilloille. Talon ympäristö huokuu historiaa, tarinoita ja arvokkuutta.

Kruununvoudintalo on parhaimmillaan noin 50 hengen tilaisuuksissa / tapahtumissa.

Ajankohtaista

Kuluva vuosi on meille suuri juhlavuosi. Sen lisäksi, että Suomi täyttää 100 vuotta, myös Kruununvoudintalo saavuttaa arvokkaat 350 vuotta – onneksi olkoon! Otamme nämä merkkitapahtumat  toiminnassamme ja tapahtumissamme huomioon.
Järjestämme tapahtumia monipuolisesti kaikenikäisille osallistujille, seuraathan ilmoitteluamme sekä Kruununvoudintalon facebook-sivuja!

Tarinoita Kruununvoudintalon mielenkiintoisesta historiasta

Kruununvoudintalolta löytyy historiaa ja elämää liki 350 vuoden ajalta. Kruununvoudintalossa voi kuulla tarinan mm. talon rakentaneen entisen Kokkolan vallesmanni Willinghusenin lyhyestä, mutta sitäkin värikkäämmästä, virkakaudesta kruununvoutina sekä talon kellariin kätkeytyneestä salakäytävästä.

Talossa on  asunut useita valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin vaikuttaneita sukuja, joiden toimista ja elämästä kerromme kiehtovia tarinoita, joiden siivittäminä kuulija voi ajatuksissaan siirtyä aina vuosisatojen taakse. Mielenkiintoista on myös tietää, miten J.V. Snellman ja Sakari Topelius ovat liittyneet talon asukkaiden elämään.

Lisäksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kruununvoudintalon pelastuminen uhkaavalta purkutuomiolta eri tapahtumavaiheineen on myös tarina itsessään.

Poikkea tunnelmaan, historiaa herkutellen

Tila houkuttelee rauhoittumaan ja nauttimaan perinteisistä herkuista, joita tarjolle luomme. Tarjoamme ryhmille, yhdistyksille ja yrityksille erilaisia vierailu- ja kokouspaketteja maukkaine kahvi- ja ruokavaihtoehtoineen.

Menuvaihtoehtoja kokous- ja ryhmäruokailutarjoiluiksi (klikkaa linkkiä):
Kievarin kuupano, á 25 € / hlö
Voudin pikkuisen parempi possunpata, á 22 € / hlö
Voudin muhkeat pyörykät, á 22 € / hlö
Lohenloiskahduksia mereltä, á 22 € / hlö
Ingrid-rouvan helmanheilautus, á 17 € / hlö

Kahvi ja leivonnainen (suolainen/makea), á 7 € / hlö

Kokous-/ryhmämenuihin lisäämme talon tilavuokran. Räätälöimme tarjoilut aina yhdessä asiakkaan kanssa!

Virkistymistä yhdessä nauttien

Tila antaa oivan mahdollisuuden myös esim. työpaikkojen henkilöstön tyky-päivän viettämiseen erilaisessa miljöössä. Paikanvaihdos edesauttaa uusien asioiden ideoinnissa ja kehittämisessä, myös ihmiset tutustuvat toisiinsa uudella tavalla toisenlaisessa ympäristössä.

Tarjolla elämyksiä juhlaasi

Juhlatilaisuuksiin Kruununvoudintalon puitteet antavat ainutlaatuisen leiman. Talo on kuvauksellisestikin erityinen. Vieraat kokevat juhlan elämyksenä. Juhlatarjoilut suunnittelemme aina yhdessä asiakkaan kanssa, perinteitä kunnioittaen ja niitä esiin tuoden.

Arvot perinteissä ja paikallisuudessa ~ maistuvia perinteitä

Arvostamme perinteitä ja tuomme kaikessa toiminnassamme ja tarjoilussamme niitä esille. Valmistamme ruoat ja leivonnaiset alusta alkaen itse, alueemme omista raaka-aineista mahdollisuuksien mukaan. Suosimme myöskin sesonkituotteita eri vuodenaikoina.
Järjestämme Kruununvoudintalossa sekä sen pihapiirissä toimintaa, joka mahdollistaa perinteisten työ- ja kädentaitojen esilletuomista. On tärkeää, että perinteet tulevat nykysukupolvillekin tutuiksi.

Kahvila Voudintupa

Kahvila Voudintupa palvelee kesäisin. Muina aikoina tilauksesta.

Viettäkää tunnelmallinen ja elämyksellinen pikkujoulu Kruununvoudintalolla!

Voudin joulupöytä
Voudin puurojuhla
Voudin puuroateria


Yhteydenotot
Kruununvoudintalon emäntä Auli Saukko, p. 043 825 4281, auli.saukko@maajakotitalousnaiset.fi

Tilavuokrat Kruununvoudintalolla:

Arkipäivisin:
tilavuokra < 3 tuntia, 60 eur (1/2 taloa), (ma-pe klo 16)
tilavuokra 1/2 taloa,  koko päivän 120 eur
tilavuokra koko talo, koko päivän 200 eur

Viikonloppuisin:
tilavuokra koko talo, 1 päivä (esim. pelkkä lauantai tai sunnuntai), 350 eur
tilavuokra koko talo, 2 päivää (esim. häät / kihlajaiset / syntymäpäiväjuhlat), 550 eur
pienemmät tapahtumat 50 eur / h (alk. pe ilta klo 16)

Hinnat sisältävät alv 14 % / 24%.

Kuvakollaasi Kruununvoudintalon tilaisuuksista ja tapahtumista: