Varaa paikkasi kesän elämyksellisempään tapahtumaan!

Idyllisessä keskipohjalaisessa maalaismaisemassa, Kokkolan Lohtajalla (os. Jukkolanmäentie 27), järjestetään elokuussa 2017 elämyksellisiä illallisia. Elokuiset Navettabileet järjestetään torstai- ja perjantai-iltoina 17.-18.8. klo 19-24.

Upea maalaismiljöö, tunnelmallinen navetan ylinen, herkullisen ruoan tuoksu, naurun remakka & iloinen puheensorina, palvelusväen hameenhelmojen kahina, wanhan emännän kepin kopse, viihdyttävä musiikki sekä lämmin & hämärtyvä elokuun ilta… Elämyksiä kaikille aisteille Navettabileissä Lohtajalla!

Illan aikana tarjolla herkullista ja paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, yllätyksellistä ohjelmaa sekä “tanssit” navetanylisillä the Sillisalad -bändin tahdeissa.

Varaathan illalliskortit ajoissa. Paikkoja on  vain rajoitetusti, tilaan mahtuu n. 120 asiakasta / ilta. Illalliskortin hinta 67 € / hlö (sis. alv). Navettabaari palvelee bilevieraita B-oikeuksin aina valomerkkiin, klo 23.30, saakka.

Järjestämme Navettabileitä myös tilauksesta, ota yhteyttä mikäli kiinnostuksesi heräsi! Ideaalinen osallistujamäärä Navettabileisiin on 70-120 henkilöä.

Lisätietoja: Johanna Hylkilä, p. 040 196 4434, johanna.hylkila@maajakotitalousnaiset.fi

 

Kuvia vuoden 2015 Navettabileistä (kuvaajana Elisa Karhula)

Saat kuvat isommiksi, klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

 

Kuvia vuoden 2014 Navettabileistä
(kuvaajana Elisa Karhula, Navettabileiden graafisen ilmeen suunnittelu: Mainostoimisto Palapeli / Sami Hovila)

Saat kuvat isommiksi, klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

Kuvia vuoden 2013 Navettabileistä


Kekri

Entisaikoina kekriä vietettiin sadonkorjuun päätyttyä, yleensä pyhäinpäivän tienoilla lokakuun lopulla. Kekripidoissa pöydät notkuivat sadonkorjuun ja syysteurastuksen antimista. Juhlissa myös laulettiin, leikittiin, tanssittiin ja jopa ennustettiin tulevaa. Ruoka ja vuoden sato näyttelivät suurta roolia kekritapahtumissa, mutta yhtä lailla myös yhteinen tekeminen ja juhliminen.

Tapahtumapaikka Kruununvoudintalo juhlii tänä vuonna 2017 350-vuotispäiviään. Talo pihapiireineen on jo itsessään nähtävyys perinnerakentamisesta ja vanhan ajan sisustamisesta kiinnostuneille.

Kävijöille on tarjolla monenlaista itse tehtyä perinneruokaa, kuten kasviskeittoa ja kahvipöydän herkkuja.
- Laitamme pihalle pitkät pöydät ja tuomme väen yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja ruuasta ankeimman pimeän ajan keskellä. Suomen juhlavuoden yhtenä teemana on yhdessä syöminen ja sitä me aiomme tehdä, Kruununvoudintalon emäntä Auli Saukko kertoo.

Koko perheen tapahtuman ohjelma on suunniteltu perinteitä juhlistaen. Piiat käyskentelevät kruununvoudintalon pihalla, kruununvouti kertoo tarinoita menneistä ajoista, kävijät pääsevät seuraamaan työnäytöksiä ja kansanmusiikki soi. Pihapiiriin tulee myös lampaita ja muita kotieläimiä lasten iloksi. Myyntikojujakin tulee useampia, mutta paikalle ei oteta lakukauppiaita, vaan painotus on syksyn sadon ja lähituotteiden myynnissä.

Kynttiläkävelyä siirtolapuutarhassa

Sunnuntaina kekrijuhla vaihtaa paikkaa Tullimäen siirtolapuutarhaan, jossa pääsee tutustumaan muutamaan siirtolapuutarhamökkiin ja niiden piha-alueisiin sekä kiertämään tunnelmallisen kynttiläkävelyreitin.
- Tähän aikaan luonto lähtee jo valmistautumaan talviunille ja palstoilla tehdään syksyn töitä. Meillä on yhteensä 85 palstaa ja yhteiset tilat, joten siirtolapuutarhassa on kovasti kaikille nähtävää, Tullimäen siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Ulla Nukarinen kertoo.

Tapahtumaviikonloppu on osa Suomi 100 – juhlavuotta, jota maa- ja kotitalousnaiset juhlivat Maistuva maaseutu – teemalla. Teemaan liittyviä muita kekritilaisuuksia järjestetään useissa kunnissa Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistyksien toimesta.

Tapahtuman järjestäjinä ovat ProAgria Keski-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset, Kokkolan Energia, MTK Keski-Pohjanmaa, Kokkotyö-säätiö ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino. Mukana ohjelmatuotannossa ovat Kokkolan kotitalous- ja puutarhaseuran naiset, Keski-Pohjanmaan lammaskerho, Keski-Pohjanmaan Konservatorio, AjanKaiku ja Tullimäen siirtolapuutarhayhdistys.