TILAA OMAT AVAIMET -NÄYTELMÄ KYLÄLLESI!

Vahva kuvaus maaseudun naisten itsenäistymisestä, edelläkävijyydestä sekä yhteistyöstä

Kesäteatteria Kruununvoudintalolla Kokkolassa

Kruununvoudintalolla esitetään kirjailija Kirsti Mannisen käsikirjoittama Omat avaimet – yhdeksän tarinaa maaseudun naisten elämästä 1800-luvulta nykypäivään -musiikillinen kesäteatteriesitys, joka kertoo suomalaisen maaseudun muutoksista sekä maaseudun naisten aikaansaannoksista 1800-luvulta tähän päivään saakka.

Omien avainten tarinat liittyvät maaseudun naisten koulutuksen ja itsenäistymisen historiaan. Mukana on kotitalousaskareiden, käsityötaidon, puutarhaviljelyn, maaseudun yritystoiminnan, kotiseututyön ja kansainvälistymisen historiaa. Näytelmä kuvaa henkistä ja taloudellista vallankumousta, joka saapui maalaiskoteihin miltei huomaamatta emäntien, tyttärien ja miniöiden esiliinojen taskuissa ja joka muovaa edelleen suomalaista maaseutua.

Näytelmän taustalla olevaan Maa- ja kotitalousnaisten historiikkiin Kirsti Manninen kokosi ja tallensi katoamassa olevaa tietoa ja aineistoa maaseudun naisten ja heidän paikallisen yhteistyönsä historiasta. Perheviljelmien määrän supistuessa sukutalojen kamareihin ja ullakoille varastoidut aineistot ovat vaarassa tuhoutua eikä suullinen perimätietokaan enää välttämättä siirry sukupolvelta toiselle. Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset valottavat maaseudun naisten historian tärkeimpiä tapahtumia koskettavassa musiikillisessa näytelmässä Kruununvoudintalon historiallisessa miljöössä. – Tämä on meidän tapamme elävöittää keskipohjalaisen maaseudun naisen historiaa ja siirtää perinnettä eteenpäin, kertoo toiminnanjohtaja Johanna Hylkilä. Luvassa on huumorilla ja musiikilla höystettyjä koskettavia tarinoita, jotka voisivat liittyä kenen tahansa keskipohjalaisnaisen historiaan.

Omat avaimet – yhdeksän tarinaa maaseudun naisten elämästä 1800-luvulta nykypäivään Kruununvoudintalolla Kokkolassa (os. Kaarlelankatu 43).

Esityspäivät:

Liput:

Sitovat ennakkovaraukset ja liput Kruununvoudintalolta: Auli Saukko p. 043 825 4281 / Johanna Hylkilä p. 040 196 4434. Lipunmyynti avoinna myös esityspäivinä 30 min ennen esitystä. Mikäli tulette ryhmänä, varaattehan liput sekä väliaikatarjoilut etukäteen!

Kahvila Voudintuvasta maistuvat väliaikatarjoilut – tervetuloa kesäteatteriin Kruununvoudintalolle!